O Kralju Matjažu in JB centru

Pri Kralju Matjažu smo vsi ena velika družina. Šport imamo v krvi.

ZNAMO PA TUDI ŠE KAKO DOBRO UŽIVATI!

Pri nas najdeš dobro voljo, mal’ drugačne dolenjske pizze s pridihom Italije, mrzla Kraljeva craft piva, točen sladoled, odlično kavico in še mnogo več.

Naša zgodba se je začela oktobra 2018 z odprtjem Pivnice Kralj Matjaž na Glavnem trgu 11 v Novem mestu in Kraljevimi craft pivi, ki so v njej veselo tekla po grlu. Tudi kaj dobrega za piknt’ ni manjkalo. Pivnici se je čez nekaj mesecev na istem naslovu kmalu pridružila Mestna Kavarna, ki je po dolgih letih tu ponovno našla svoj prostor. Zgodbo pa je zaokrožila še Pizzerija Kralj Matjaž, ki je nekaj časa bivala nekaj hiš stran, pa se je kmalu odločila, da se tudi ona preseli na Glavni trg, kjer se celotna hiša zdaj preprosto imenuje Kralj Matjaž. 👑

Kralj pa se je odločil pokukati tudi izven dolenjske prestolnice. Svoj prostor je našel v “dolenjskih Benetkah”, na otočku sredi Krke. Tako lahko od poletja 2020 naprej v slastnih Kraljevih pizzah in mrzlih Kraljevih zvarkih uživaš tudi v Kostanjevici na Krki.

Kam nas bo Kraljeva zgodba peljala naprej?
Bomo videli! Prav gotovo pa se bomo imeli še naprej noro fajn!

Zgodba kraljevega testa

Za pripravo kraljevega testa uporabljamo štiri različne, na kamen mlete, ekološke moke (tri lokalne in eno tipa “00” iz italije), zelo malo svežega kvasa in približno 60 % vode.

Pripravljeno testo fermentiramo oziroma vzhajamo dvakrat. Prvič dve uri na sobni temperaturi.

Potem pa oddelamo še od štiriindvajset do oseminštirideset ur hladne fermentacije.

Rezultat je neverjetno lahko prebavljivo testo, ki bo poskrbelo, da se boste po obisku naših picerij počutili dobro in zadovoljno.

Dober tek in na zdravje vam želi kralj matjaž!